,

İzmir Otelleri

Çiğdem, gevrek, boyoz dersem aklınıza gelecek tek şehir İzmir olur sanırım. İzmirliler için ay çekirdeği yoktur onun adı “çiğdem”dir, simit değil “gevrek”tir doğrusu. İzmirli kahvaltıda boyoz yer, çiğdemini Alsancak’ta çimler üzerinde denizi seyrederek çitlemeyi sever, İzmir otelleri büyük çoğunlukla deniz kıyısında ve İzmir çevresindeki eşşiz tatil yörelerinde yer almaktadırlar.

İzmir Otelleri ve Gezi Rehberi

İzmir Otelleri

Daha neler var diyorsanız hemen İzmir Otellerinden birinde rezervasyon yaptırın ve gezimize başlayalım. Gezi amacınız sağlık mı? Yemek turu mu? Tarihi yerleri görmek mi? Deniz, kum, güneşin tadını çıkarmak mı? Bunların tamamını bulabilirsiniz İzmir’de. İsterseniz şehrin kalbi Alsancak’tan başlayalım.

Eğer şehrin merkezinde bir otelde kalmak isterseniz o zaman Alsancak Otellerini tercih edebilirsiniz. Alsancak Konak ile birlikte İzmirlilerin buluşma noktalarının başında gelir. Alsancak’ta bulunan Atatürk Evi, Mask Müzesi, Karikatür Müzesi ilginizi çekebilir.

Anadolu’da ilk demiryolu hattının başlangıç noktası olan Alsancak Garı’nın karşısında bulunan Müziksev Müzik Müzesi’de Türk Müziği sevenler için gezilmesi gereken yerlerdendir. Alsancak dediğimizde ilk akla gelen Kıbrıs Şehitleri Caddesidir ve bu caddede herşeyi bulabilirsiniz. Caddenin başlangıcında bulunan Sevinç Pastanesi buluşma noktasıdır.

İzmir'deki otelinizde klasik bir kahvaltı yapmaktansa gelin bu caddeye önce boyoz, haşlanmış yumurta, zeytin ve peynirden oluşan kahvaltınızı yapın. Boyozu İzmir’den başka yerde bulamazsınız.  Kıbrıs Şehitleri Caddesi pek çok yan sokağa açılır ve her sokakta farklı bir güzellikle karşılaşabilirsiniz. Barlar Sokağı akşamları yer bulmakta zorlanacağınız karşılıklı mekanlardan oluşur.

Kıbrıs Şehitleri Caddesinin sonuna kadar gidin orada İzmir’in meşhur tatlısı İzmir Bombası’nı en iyi yapan yerlerden biri olan Çelebi Kardeşler Unlu Mamulleri göreceksiniz. İçi akışkan çikolata dolu olan bombanın tadına bakmadan geçmeyin.

Alsancak’tan Kordon’a geçilir, Kordon boyu yemyeşil çimlerle kaplıdır ve üzerinde çimlere basmayın yazmaz. Herkes çimlerin üzerinde oturup körfez manzarasının tadını çıkarabilir. Alsancak Vapur İskelesinden Karşıyaka’ya vapurla geçebilirsiniz. Karşıyaka ayrı bir yazı konumuz. 
Bu kadar gezdikten sonra öğle yemeğinde ne yemek istersiniz? Her damak zevkine uygun restaurant bulabilirsiniz. Çin yemekleri seviyorsanız Türkiye’nin en eski ve en iyi Çin Restaurantlarından biri olan Red Dragon’un Alsancak’ta olduğunu söylemeliyim. Ama İzmir’e gelmişken İzmir’in kumru ekmeğinden yapılmış içi bol malzemeli tostunu denemenizi öneririm. Yok ben sıcak midye dolma yemek istiyorum diyorsanız o zaman mutlaka Konak’ta Kemeraltı Çarşısında bulunan balıkçılar çarşısına uğrayın.

1600 ‘lü yıllarda kurulan Kemeraltı Çarşısı İzmir’lilerin temel alışveriş yeridir. Burada istediğiniz her ürünü daha uygun fiyata bulabilir, mis gibi salep içebilir, akide şekeri alabilirsiniz. Kızlarağası Hanına uğrayıp şöyle okkalı bir kahve içmeyi de unutmayın. Oradan tarihi kalıntıları olan Agora’ya yürüyerek geçebilirsiniz.

 Benim niyetim şu meşhur Çeşme’yi görmek orada kalmak diyorsanız o zaman Çeşme Otellerinden birinde kalabilirsiniz. İzmir Çeşme arası 90 km, ortalama 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Çeşme müzesi, kalesi, plajları, tekne turları, gece hayatı ile gelenleri cezbeder. Eğer denize girmek istiyorsanız kalacağınız oteli denize yakın seçmeye çalışın. Bahar aylarında gidiyorsanız şehir merkezindeki oteller daha uygun olabilir. Pasaportunuz varsa günübirlik Sakız Adası’na feribot ile gidip gelebilirsiniz. 

İzmir ve Çeşme’de her bütçeye uygun konaklama mekanı mevcut. İsterseniz günü birlik ev kiralayabilir, isterseniz pansiyonda, isterseniz 5 yıldızlı bir otelde ya da bir tatil köyünde kalabilirsiniz. Kışın otel ücretleri daha düşük oluyor. Yaz için ise tatilinizi önceden planlarsanız turizm şirketleri %50’ye varan indirimler sunabiliyor.  

Uçak, tren, otobüs ve özel aracınızla İzmir’e kolayca ulaşabilirsiniz. İstanbul İzmir otobanı bittikten sonra 4- 4.5 saat arasında İzmir’e aracınızla gelebilirsiniz. Uçak ile gelecekler için her iki havalimanından da uçuşlar var ve 50 dk sonra İzmir Adnan Menderes Hava Limanı’na iniş yaparsınız. Ankara güzergahından gelecekler için uçak ve karayolu dışında keyifli bir tren yolculuğu da eklenebilir.

 İzmir’e geldikten sonra sahil beldeleri olan Çeşme, Alaçatı, Urla, Karaburun, Seferihisar, Foça, Dikili, Çandarlı, Selçuk gibi ilçelerine karayolu ile ulaşabilirsiniz.  Karşıyaka İlçesi’ne ise hem karadan hem de vapurla gidebilirsiniz.