Kütahya Termal Otelleri

Doğası yanında köklü tarihi ile de kültür turizminin yoğun ilgi gören bölgelerinden. Fakat, eğer rahatlamak ve şifa bulmak için bir tatil arıyorsanız, sanıyoruz Kütahya’nın termal turizmi en çok ilginizi çekecek yönü olacak. Kütahya termal otelleri'nde kalmayı tercih ederek sakin ve huzur verici bir tatil geçirebilirsiniz.

Kütahya Termal Otelleri ve Gezi Rehberi

Kütahya Termal Otelleri Otelleri

İstanbul, İzmir, Ankara üçgeninin tam ortasında yer alan Kütahya; Gediz ve Porsuk nehirlerinin çıktığı, bolca yer altı ve yer üstü suyu barındıran, geniş yaylalar ve ormanlarla kaplı cennet gibi bir alan içersinde tam görülecek bir yer olmaktadır.

Kütahya otelleri her ne kadar keyifli bir tatil yaşamanıza imkan sağlasa da, eğer çoğunlukla kaplıcalarda geçireceğiniz bir tatil istiyorsanız, Kütahya ilçelerinden birinde kalmayı düşünebilirsiniz.

Bakanlar Kurulu’nun 1993’te “Termal Turizm Bölgesi” olarak ilan ettiği Emet ilçesi, adı üstünde birçok kaplıcaya sahip olduğundan Kütahya’ya 70 km uzaklıkta bulunan Dereli Kaplıcaları Emet’te bulunan şifalı su kaynaklarından en önemlileri sayılabilir ve bu bölgede aynı zamanda yürüyüşlere katılabilir, derede olta balıkçılığı ve rafting yapabilirsiniz.

Kütahya Emet kaplıcaları, Emet turizminin büyük bölümünü oluştursa da, Emet’e gelmişken, Eğrigöz Kalesi’nin dört tarafı uçurumlarla kaplı manzarasını görmenizi tavsiye ederiz. Bir rivayete göre, Fatih Sultan Mehmet’in çocukluk arkadaşı ve Romanya kralı Kazıklı Voyvoda, belli bir süre buradaki zindanda tutulmuş.

Emet’in biraz güneyinde, Kütahya merkezden 28 km uzakta bulunan Ilıca Kasabası da şifalı suları ile termal turizmin gözde yerlerinden biri olmaktadır. Ilıca’nın kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içeren 40-43 derecelik sularında dilerseniz banyo yapabilirsiniz.

Böbrek, cilt, romatizma ve kadın hastalıkları dahil birçok rahatsızlığa iyi gelen bu sulardan en iyi şekilde yararlanmak için Kütahya Ilıca termal otelleri'nde birkaç gün kalmayı tercih edebilir ve çam ormanı içinde bulunan bu kaplıcaların yanında yürüyüş de yapabilirsiniz.

Kütahya’dan çok uzaklaşmadan keyifli bir tatil geçirmek isterseniz Yoncalı ilçesinde kalmak isteyebilirsiniz. Zira Yoncalı termal otel Kütahya merkeze 18 km mesafede bulunması açısından ulaşımı oldukça kolay bir yer oluyor.

Yoncalı, şifalı suları ile termal turizm için bir odak noktası olsa da, çevresindeki Domaniç Ormanları, Vakıfçamlığı Tabiat Koruma Alanı, Mızık Çam Tabiat Anıtı ve Gölcük Yaylası gibi oksijen zengini mekanlarla astım hastaları ve yeşil severler için de önemli bir tatil merkezi.

Yoncalı kaplıcaları 800 yıllık tarihleriyle bölgedeki en eski kaplıcalardan. Rivayete göre, Anadolu Selçuklu hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat’ın kızı geçirdiği bir cilt hastalığı sebebiyle, gözlerden ırak Yoncalı’ya getirilir. Bir gün, tüyleri dökülen bir tilkinin Yoncalı’nın sularına girdikten sonra iyileştiğini gören sultanın kızı Gülümser Hatun, tilkiyi taklit eder ve iyileşir. Bu mucizevi olayı duyan sultan da herkesin bu şifalı sulardan faydalanması için hamam ve havuz yaptırır.

Kütahya termal kaplıcaları, bu ilçelerdeki termal su kaynakları ile bitmiyor. Termal su açısından son derece verimli bir arazide bulunan Kütahya’nın Gediz, Simav ve Hisarcık ilçelerinde de kaplıcalar bulunuyor. Evliya Çelebi’nin de Seyehatname’sinde bahsettiği Eynal Kaplıcaları, Simav ilçesinde yaklaşık 3000 yıldır şifa dağıtmaya devam ediyor.

Kaplıcaları doyasıya deneyimlemek ve şifalı sularda vakit geçirmek isteyip Kütahya otelleri fiyatları konusunda endişe edenleriniz var ise, Kütahya’nın büyük bir kent ve yoğun bir turizm merkezi olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu sayede dilediğiniz konumda, dilediğiniz bütçede bir otel bulmanız ve istediğiniz hizmeti almanız mümkün, şifalı tatiller dileriz.