Elmalı Otelleri
Antalya denildiğinde aklımıza ilk olarak muhteşem koylarıyla denizi, uzun kumsalları gelmekte, oysa iç kesimlerde olan ilçeleri de bir o kadar güzeldir. Likyalılardan Selçuklu ve Osmanlı’ya kadar pek çok medeniyet izlerini taşıyan Elmalı tarih mirası ile öne çıkıyor. Elmalı otelleri tarih severlerin uğrak yerleridir.
Elmalı Otelleri ve Gezi Rehberi

Dağlar arasında kurulan Elmalı’nın M.S. 8. Yüzyılda kurulduğu düşünülüyor. Antik dönemde askeri ulaşım yolları üzerinde olmadığı için diğer kentler kadar gelişim gösterememiş. Teke Beylerinin en önemli otağı Elmalı olmuş. Ata sporumuz olan yağlı güreşler 655 yıldır Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri olarak günümüzde de devam etmektedir.
600 yıl kadar önce yaşamış Orhan Gazi’nin silah arkadaşı Abdal Musa’nın türbesi de burada bulunuyor. Adına şenlikler düzenleniyor. Elmalı’da farklı dönemlerde düzenlenen festival ve şenliklere katılmak isterseniz Antalya Elmalı otelleri dolu olabileceği için erken rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Yeşilyayla Güreşleri, Abdal Musa Şenlikleri, Yörük Göçü ya da Gömbe Festivali yöre kültürünü tanımak, yöresel yemeklerin tadına bakmak için iyi fırsattır. Yöresel tarhana çorbası, erişte ve keçi sütünden yapılan teke dondurması deneyebileceğiniz lezzetler arasındadır.
Elmalı halkı olmazı olur yapıp 1100 rakımda oluşturduğu seralar ile sebze, meyve üretiyor. Türkiye elma üretiminin %12 sini de elmalı karşılıyormuş. İlçenin adı da buradan geliyor zaten.
Elmalı’ya geldiğinizde eski cumbalı evleri, çay bahçeleri, misafirperver halkı ile tipik bir Anadolu kasabası sizi karşılar. İlçe 2000 yıllık sedir ağaçlarının bulunduğu dağlık ve ormanlık alanlarla çevrelenmiş. Sedir ağacı gemi, saray, tabut ve mabet yapımında kullanılıyormuş. 500 yıldan fazla geçmişe sahip eski tip pencereli, cumbalı Elmalı evleri de bu ağaçla yapılmış. Sokaklarda gezerken gördüğünüz evlere hayran olacaksınız.
Selçuklu ve Osmanlı mimarisi örnekleri olan tarihi eserler genelde şehrin merkezinde ve birbirine yakın olduğu için yürüyerek gezebilirsiniz. Ömer Paşa Camisi, Türbesi ve Medresesi ile tam bir ibadet ve eğitim kompleksi olarak Osmanlı döneminde yapılmış. Caminin iç süslemeleri hayranlık verici. Ömer Paşa Camii yanında Selçuklu mimarisinin güzel bir örneği olan Kesik Minare ve 1284 yılında yapılmış Çatal Çeşme yer alır. Yine cami yakınlarında bulunan ve Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde adı geçen Bey Hamamı günümüze kadar ulaşmış eserlerdendir. Özenle restorasyon ve dekorasyonu yapılmış Hasan Sıtkı Bey Konağı yöre kültürünü yansıtırken, yemek festivali gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
Elmalı’da ilk çağlardan kalıntılar da bulunuyor. M.Ö. 5. Yüzyıldan kalma, duvar çizimleri etkileyici olan Karaburun Tümülüsü ve Kızılbey Mezarı, bir bölümü günümüze ulaşmayı başarmış Antalya’nın en eski kalelerinden Gilevgi Kalesi, erken bronz çağa ait olduğu düşünülen Semahöyük Antik Kenti gezebileceğiniz tarihi eserlerdir. Her yanından tarih fışkıran Antalya ve ilçeleri özellikle tarih ve arkeoloji meraklıları ve uzmanları için cennet gibidir. Bu nedenle Antalya otelleri tercih edilmektedir.
Elmalı’da 100 yıllık Helvacılar Çarşısı'nda meşhur helva ve leblebisinin tadına bakıp hediyelik alabilir, arastada hala çalışmalarını yürüten soğuk demirci, kalaycı gibi geleneksel el sanatları ustalarının çalışmalarını görebilirsiniz. Bu güzellikleri görmek için 4 mevsim Elmalı’ya gidebilirsiniz.
Elmalı otelleri fiyatları sezon ya da mevsime göre değişiklik göstermez. Ancak genelde küçük oteller olduğu için istediğiniz otelde kalabilmek adına önceden yer ayırtmanızda fayda var. Yaşayan Cennet denilen Elmalı’da iyi bir tatil geçirmenizi diliyoruz.