- 24 Saat Açık Resepsiyon
- Ücretsiz Otopark
- Ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı
- Otelde Ödeme Seçeneği
Seferihisar Otelleri
Türkiye’nin İlk Yavaş Şehri (Cittaslow) SEFERİHİSAR, Seferihisar otelleri de yavaş şehir kurallarına uygun olarak yapılandırılmış, Seferihisar şehirleşmeye karşı durup, kültürünü, geleneksel mimarisini ve lezzetlerini korumayı başarmış bir ilçe. Yeşili arttırmaya gayret edip yaşanılabilir kent olma çabası devam ediyor. Aldığı ünvana yaraşır biçimde çalışmalar hem ilçe merkezi hem de mahallelerinde yürütülüyor. Bu yüzden kentin simgesi de bir salyangoz olmuş, doğayla uyumlu ekolojik turizm modelini hayata geçirmiş, sakin, dingin, huzurlu havasını her yerde hissedebilirsiniz.
- 24 Saat Açık Resepsiyon
- Restoran
- Sigara içilmeyen odalar
- Ücretsiz Otopark
- Ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı
- WiFi tüm alanlarda mevcut
- Ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı
- Ücretsiz Otopark
- Teras
- Restoran
- Havaalanı servisi
- Alkolsüz Otel
- 24 Saat Açık Resepsiyon
- Aile Odaları
- Bar
- Havaalanı servisi
- Oda servisi
- Restoran
- Yüzme Havuzu
- WiFi tüm alanlarda mevcut
- Ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı
- Ücretsiz Otopark
- Spa ve sağlık merkezi
- Sigara içilmeyen odalar
Seferihisar Otelleri ve Gezi Rehberi

1986 yılında İtalya’da bir aktivist fast food zincirlerini protesto ederek Slow Food akımını başlatır. Hızlı, ayak üstü yemek yerine yerel yemek biçimlerini korumayı, hayattan zevk alarak sevdiklerimize zaman ayırabilmeyi amaçlayan akım büyüyerek belediyeleri içine alan bir oluşuma dönüşür.
1999 yılında İtalya’da Chianti Belediyesi önderliğinde başlayan CittaSlow (Yavaş Şehir) hareketine zamanla 30 ülkeden 208 şehir dahil olur. Bu sertifikayı almak için belediyelerin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. Ülkemizden bu kriterleri tamamlayıp başvuran ve sertifikasını alan ilk şehir İzmir’in Seferihisar İlçesidir.
Yaklaşık 50 km sahil şeridi bulunan Seferihisar 13 mavi bayraklı plaja sahip, tekne turları ile koyları keşfedebilir, dalış yapabilirsiniz. Kumluk isterseniz Sığacık’a yakın olan Akkum Plajı ya da daha büyük ama biraz çakıllı olan Akarca Plajını tercih edebilirsiniz.
3000 yıllık tarihe sahip ilçede her dönemin izlerini görmek mümkün. Sığacık’ta bulunan Teos antik kenti döneminin en önemli liman kenti olarak bölge ticaretinde büyük rol oynamış. Kazı çalışmaları devam eden kentin en belirgin yapısı tiyatrosudur. Zeytin ağaçları içerisine kurulmuş kentte 1800 yıllık zeytin ağacının gölgesinde oturup geçmişi hayal edebilirsiniz. Seferihisar’da 500 yaşın üzerinde 150 bilge zeytin ağacı olduğu tescillenmiş ve bu ağaçlardan elde edilen zeytinyağı bir marka olmuştur.
Seferihisar denildiğinde ilk akla gelen mahallesi elbette ki Sığacıktır. Kale surları içine kurulmuş dar sokakları, eski evleri ile gelenleri kendine hayran bırakır. Sığacık’a girdiğinizde hayat sanki birden bire yavaş akmaya başlar. Gürültü yoktur, esnafı güler yüzlü ve sakindir. Özellikle Pazar günleri kurulan pazarına her yerden insan gelir.
Bu pazarda geleneksel ürünler, yemekler, yörede yetişen otlar, sebze ve meyveler, el yapımı takılar bulabilirsiniz. Sarma, dolma çeşitleri, gözleme, börek, keşkek ve ev yapımı baklavalarının kesinlikle tadına bakmanızı öneriyoruz.
Seferihisar Sığacık Otelleri özellikle evlerden otele dönüştürülmüş Sığacık Otelleri olanlarda otantik bir tatil geçirebilirsiniz, ahşabın sıcaklığı, el emeği göz nuru dantel ve kanaviçe örtüler, perdeler sizi zamanda yolculuğa çıkarmaya yetecektir.
Sığacık dışında Seferihisar, Ulamış ve Orhanlı pazarları da sizi doğal ürünlerle bir araya getirir. Şifa deposu Şevketibostan bitkisi zamanına denk gelirseniz Orhanlı pazarında odun ateşinde pişen ve hemen servis edilen yemeğinin tadına bakmadan geçmeyin.
Her pazarda satılan bir ev ekmeği göreceksiniz. Seferihisar Belediyesi ata tohumlarını yaşatmak için her yıl Tohum Takas Şenliği düzenlemektedir. Burada para geçmez sadece yerel tohumlar takas edilir. Bu şenliklerin birinde topan karakılçık buğdayının tohumuna ulaşılır.
Belediye tarafından çoğaltılan ve üretilen ata buğdayından elde edilen un ile Ata Ekmeği üretilmeye başlanır. 1 dilimi ile doyacağınız glisemik indeksi düşük olan sağlıklı ekmeğin tadını aldıktan sonra isterseniz internet üzerinden belediyeye ait satış yeri olan Seferibakkaldan satın alabilirsiniz.
Seferihisar’da müthiş vadi manzarasını izleyerek gidebileceğiniz Gödence Köyü zeytinyağıyla isim yapmış. Her yıl Gödence Zeytinyağı Yarışması yapılıyor. Organik tarım yapılan köyde zeytinyağı yanında ev yapımı şaraplardan da alabilirsiniz. Gödence doğa yürüyüşleri için de son derece uygundur. Kasım ayında Seferihisar’a gelirseniz Mandalina Şenliklerine de katılabilirsiniz.
Seferihisar İzmir Otelleri içinde belki de sizlere en sakin, huzurlu ve keyif dolu tatili size sunar, sabah uyandığınızda denizin ve kuşların sesini duymak, yörede yetişen organik lezzetlerle kahvaltınızı yapmak, akşam yemeğinde gün batımı eşliğinde taze deniz ürünlerinin tadına bakmak kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
Çocuğunuz varsa Seferihisar Urla yolu üzerinde bulunan Bilim Sanat Etkinlikleri Vadisi’ne (Bilimsev) gidebilirsiniz. Çocuğunuz temel bilimler, astronomi, teknoloji, arkeoloji gibi alanlarda eğlenceli etkinliklerle öğreten atölye çalışmalarına katılabilir. Tatilinize eğlence ve dinlenmenin yanında eğitimi de ekleyebilirsiniz.
Seferihisar’da ruhunuzu dinlendirdikten sonra zamanınız varsa daha hareketli bir tatil şehri olan Kuşadası’na geçebilirsiniz. Kuşadası’nda ve yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Selçuk’ta gezip görebileceğiniz pek çok doğal ve tarihi güzellik bulabilirsiniz. İsterseniz Kuşadası Otelleri’nde kalıp hareketli gece hayatını görebilir, geç saatlere kadar süren eğlencelere katılabilirsiniz.
Büyük şehrin karmaşasından kaçıp sığınacak bir liman arıyorsanız bir sonraki tatilinizi Seferihisar’da geçirmenizi öneriyoruz. Şimdiden iyi tatiller diliyoruz.